Jawel, het is een oranje Koe…

Een Friese boer zal de Dierenbescherming wel op zijn dak krijgen. Pieter Meindertsma uit Bornwird heeft zijn voormalig witte koe Nynke getransformeerd tot oranjemascotte. Nynke is niet meer wit. Nynke is Oranje, rood, wit en blauw.

e koe is geschilderd in de kleuren zoals het Nederlands elftal op het WK in Duitsland speelt: het lijf oranje, witte poten en blauwe sokken. „We hebben haar eerst even gewassen met shampoo en toen gespoten”, aldus Meiderstma. De verf kan geen kwaad, de oranje en blauwe kleurspoeling is dezelfde die mensen in hun haar smeren. „Als ze ‘s nachts in de dauw heeft gelegen gaat de verf er al weer af, dan verven we haar weer bij”.

Nynke trekt inmiddels aardig bekijks. „Mensen stoppen even om een foto te nemen. Maar vooral de kinderen krijgen op school leuke reacties”, aldus de Friese voetbalfan.

Bron Telegraaf.nl

Zucht… het doet me een beetje denken aan die reclame van calve. Het mag misschien wel leuk zijn voor de boer en de mensen die ernaar komen kijken. Maar volgens mij word Nynke vierkant uitgelachen door de rest van de koeien.

5 Replies to “Jawel, het is een oranje Koe…”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *