Nieuwe baan en nieuwe (1ste) auto

Al een hele tijd geen weblog meer gedaan, dus bij deze.

2 Maanden terug heb ik besloten mijn contact bij i-Aspect niet te verlengen. Een beslissing die best zwaar was gezien ik het met de collega’s erg kon vinden. Echter deed ik op het grafisch vormgevers vlak te weinig om enthousiast te blijven. Veelal onderhoud en support aan klanten vulde mijn dagen. Waar je natuurlijk ook weer veel van kunt leren. Was ik vroeger namelijk niet zo van het klant contact vind ik het nu bijna leuk worden om mensen te woord te staan. Tja, je moet maar zo denken het zijn ook maar mensen.

Helaas heb ik nog steeds niet de jackpot gewonnen dus moest er gezocht worden naar een nieuwe baan. Tijd om de krachten van LinkedIn, Twitter en diverse vacature sites te bundelen en op zoek te gaan naar een nieuwe baan. Uiteindelijk na veel open sollicitaties wat gevonden. Via Twitter kwam er een Tweet dat er gezocht werd naar nieuw ‘Talent’ Kijk! komt dat even goed uit! Dat ben ik!
Na contact en een opdracht werd ik uitgenodigd op gesprek bij OrangeTalent!
Wederzijds klikte het goed en de volgende dag werd ik gebeld met de vraag of ik bij hun wilde komen werken. En dat wou ik maar al te graag.

Aankomende dinsdag is dan mijn eerste werkdag bij OrangeTalent. Maar omdat het bedrijf zich in Ermelo bevind en het OV een beetje te wensen over laat. Ben ik opzoek gegaan naar ander vervoer. En na veel zoeken kwam daar een VW Polo uit! Vandaag was de dag dat ik hem mocht ophalen bij Auto Valk te Barneveld. Mijn eerste auto. De koppeling moest nog wel even vervangen worden en de auto moest voor de rest nog even na gelopen worden. Nadat we bij het plaatselijke postkantoor geweest waren om de auto op mijn naam te zetten. Mocht hij vandaag mee naar Amersfoort. Beetje wennen was het wel. Paar stoplichten beetje te enthousiast gepakt omdat m’n voeten nog niet goed gewent waren aan de pendalen. 1.4 16 kleppertje wil wel als je hem de sporen geeft!

Op de snelweg had ik echter even een groot een schrik moment… rustig 120 wanneer: Schok! Vroooeemm! Wat was dat? huh? Alarm verlichting aan en naar de vluchtstrook dr mee. (eerste gedachten: lekker dan heb ik weer…) De auto had zich spontaan uit zijn versnelling gegooid. En met je rechter voet nog op het gas klinkt dat wel heel sportief ineens.

Toch er mee verder naar huis gereden denk dat het in totaal 4 keer is overkomen… Gelijk maar een afspraak gemaakt. En donderdag gaat hij weer terug naar de dealer. Waarschijnlijk alleen even een afstelling goed zetten. En dan kan ik er weer verder mee.

Wel jammer, ben je blij met je nieuwe aankoop krijg je dit… Verder is het wel een top auto. Een 1.4 16V dus zeker geen saaie auto. terug te zien in het interieur. Vanbuiten heeft hij wel een aantal gebruikskenmerken. De dealer bood aan de auto over te spuiten, maar gezien de prijs (800,-) en het feit dat het m’n eerste auto is (ik zal dr vast nog wel een paar kenmerken bij maken…) heb daar maar voor bedankt.

Foto’s volgen 🙂

2 Replies to “Nieuwe baan en nieuwe (1ste) auto”

  1. Gefeliciteerd met de aankoop, kan je effe van de vrijheid genieten in plaats van steeds de NooitSnel-wegen 🙂

    En pas maar op met die versnellingsbak, nieuwe kost een grote salaris ripoff.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *