Eerste drie weken Hogeschool van Amsterdam

25 Augustus was het zover, de eerste dag van de nog vier jaar komende Hogeschool van Amsterdam. Wat zouden we gaan doen? wat voor klasgenoten zou ik krijgen? zou ik de oudste zijn? Noobs of pros? Allemaal vragen die mij bezig hielden die ochtend.
Om één uur werden we allemaal (zes klassen, ja ‘t was gezellig) verwacht in de Media Lounge op de 6e verdieping. (Lift ftw!). Alwaar we een welkoms woord kregen en ons verteld werd wat we de eerste dag gingen doen en waar de verschillende klas kleuren heen moesten. Ik als Paarse klas mocht samen met klas Blauw blijven zitten (blauw en paars zijn koppel klassen). En kregen in de media lounge uitleg van Charlie Mulholland een oorspronkelijk uit Engeland komende iPhone freak en Marketing Leeraar over wat hij allemaal op het programma had staan voor ons.
Na de uitleg werden we in groepjes gezet van vier tot vijf man (en af en toe vrouw) en moesten we onze groepsgenoten gaan interviewen. Al had ik het in begin echt zoiets had van: “nee hé, echt waar? interviewen?” Maar eenmaal bezig was het toch leuk om te horen waar mn groepsgenoten vandaan kwamen, wat hun achtergrond was en waarom ze hier zaten. En brak het gelijk wel lekker het ‘ijs’

Het eerste project waar we ons de aankomende drie weken mee mochten gaan vermaken was het project “Game On” Waarin we voor de de jeugd van nu (tegenwoordig) een spel moesten maken gericht op kinderen van 12 jaar (leeftijd net naar de middelbare school). Wat op zich toch best knap is gezien de 12 jarige van tegenwoordig bijna nooit meer een pion of dobbelsteen vast hebben. En ik had daarom nog stiekem gehoopt op een begeleidende cursus Actionscript maar helaas, we moesten het doen met onze huidige skils. En gezien niemand van ons groepje verder kwam dan “gotoAndPlay…” hebben we het maar analoog gehouden.

Na veel brainstormen zijn we uiteindelijk gekomen op een soort Jenga spel. Waarbij het de bedoeling was om zoveel mogelijk stenen van je eigen kleur er uit te pakken. waardoor je dus ineens wel kon winnen i.p.v. dat er alleen maar een verliezer was. En om het geheel nog onstabieler te maken zijn we gegaan voor zowel vierkante als ronde blokken. ook hebben we gekozen om de blokken niet tegen elkaar aan te leggen maar er een soort “brandstapel” toren van te maken, wat meer ruimte bood voor creatieve oplossingen om die éne steen er tussenuit te vissen.
De spelregels hebben we simpel gehouden: De gene met de grootste toren van zijn kleur wint. De vier joker stenen gelden voor één extra laag, en je mag met beide handen werken. Vooral dat laatste bracht een leuke twist aan het geheel. Zo kan je bijvoorbeeld een vierkante steen iets om z’n as draaien waardoor de toren aan één kant iets omhoog bracht en wat je de mogelijkheid gaf om een andere dragende steen van jouw kleur er tussenuit te pakken. Best lastig, maar wel super als het je lukt.

Dit concept hebben we in de eerste week moeten presenteren in een soort markt waar iedereen foamborden had gemaakt waar de doelgroep, inspiratie en concept werden afgebeeld. De bedoeling was dat iedereen dmv stickertjes aangaf welk concept hij of zei het meest aansprak. (uiteindelijke een stuk of 7 stickertjes gekregen, wat gemiddeld was)
In de tweede week gingen we de prototype fase in en moest en hebben we het spel getest door te kijken hoe het gespeeld werd door een ander team. Dit verliep verder goed, en op een paar kleine wijzigingen na konden we door aan de final versie.
Welke we afgelopen donderdag gepresenteerd hebben en gelanceerd hebben op een zelfde soort markt idee. We hebben uiteindelijk niet gewonnen, maar wel veel lol gehad met het verzinnen en het uiteindelijk spelen van ons spel.

Get your Foamboard on
Blox foamboards

Lets’s play some concept Blox 🙂
Blox concept

Sketch it up
Blox logo sketchup

Naast het groeps project moest ieder ook nog een “IAM Brand” (IAM als in ‘ik ben’ maar ook InterActieve Media) maken voor aanvulling / kaft van je Pop-verslag (Persoonlijk ontwikkelings plan). Waarin je jezelf moest verkopen door bijvoorbeeld te laten zien wat je kunt en waar je skils liggen. Na wat “freewheelen” is dit mijn resultaat.

Je suis un “pixelgangster” 😛
IAM Brand

Muur vol IAM Brands
IAM Brands Hva

Uit eindelijk is mij die eerste drie weken behoorlijk meegevallen, heb ik leuke klasgenoten, ben ik gelukkig niet alleen de oudste en is de verhouding havo gangers vs mbo-er aardig gelijk.
Maandag begint het nieuwe rooster al, waarin ik voor het weekend helaas nog even door moet tot 18:10. Maar gelukkig wel lekker de woensdag vrij heb.

Het waren drie drukke weken, maar voorlopig heb ik het goed naar mn zin op de Hva 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *