negende week amercom

Heb deze week toch echt wel de ultieme stagiair job gekregen die je maar kan voorstellen, namelijk het resizen van een x aantal afbeeldingen. niet moelijk zou je zeggen, dat droppen we even in een batch en dan ga ik ondertussen ff poolen. Maar helaas, de afbeeldingen moesten allemaal zo groot mogelijk in beeld komen wat dus betekende dat ik handmatig 330, ja je leest het goed driehonderddertig afbeeldingen kon gaan verkleinen. Stagiair FTW! NOT! Maar goed, gelukkig had ik nog een paar podcast met een blauw puntje staan (lees, nog niet geluisterd / gezien), dus onder het genot van een paar podcast en de rest aan muziek die op mijn geliefde Touch staat kon ik de dag wel door komen.
Als iemand trouwens deze job kan toppen in de zin van dit is niks, ik heb veel erger mee gemaakt let me know.

Maar gelukkig was dat maar een van de vijf dagen die de week vulde. Vrijdag heb ik me bijvoorbeeld bezig mogen houden met het vernieuwen van de amercom folder. Iets wat ik met beide handen heb aangenomen wegens het werken met Adobe Indesign. Een programma welke ik vooralsnog alleen heb mogen gebruiken om teksten te kopiëren uit de Expert folder. Maar nu mocht gaan gebruiken om daadwerkelijk iets mee te ontwerpen. En net als je denkt dat je zn beetje alle programma’s van Adobe wel onder de knie hebt, zie daar indesign. Photoshop, flash en illustrator hebben inmiddels geen geheimen meer voor me maar met indesign voelde ik me weer net als vroeger toen ik voor de eerste keer photoshop opende. Hoe werkt dit, en hoe kan ik er iets moois mee maken. Gelukkig kwam ik er al wel snel achter dat er gelukkig genoeg photoshop / illustrator vergelijkingen in zitten dus gaande weg kreeg ik er steeds meer gevoel voor, en rond drie uur lag er een eerste preview te wachten op de printer.

De rest van de week heb ik me onder anderen bezig gehouden met wat flash banners voor expert en c1000. En het één en ander aan onderhouds werk. Wat me wel is opgevallentrouwens is dat ik de negen weken dat ik nu stage loop, nog maar amper een paar lijnen html / css heb geschreven. Wat me erg goed bevalt trouwens, dat heb ik de laaste 2 jaar al meer dan genoeg gedaan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *