Vierde week stage Amercom

De week waar ik zo naar uit keek heeft het helemaal waar gemaakt. Oke het prodent ontwerp ging niet helemaal zoals geplant en is uit eindelijk naar een freelancer gestuurd wegens tijd gebrek, maar dat laat zeker niet weg dat ik er niks van geleerd heb. Nadat ik namelijk vorige week de briefing gekregen had over wat de doelstelling was en voor welke doelgroep de site bedoelt was, ben ik gaan brainstormen over hoe ik het geheel zou gaan vormgeven. En maandag terug op mn stage heb ik dit gelijk eerst even in grove lijnen neer gezet om te pijlen of dit een gooi in de goede richting was. Dit bleek al lekker te liggen maar op advies ben ik eerst wat gaan schetsen. Iets wat ik uit mn zelf niet zou doen. Maar heb wel gemerkt dat dit ook zn voordelen heeft. Even snel een ideetje opzetten in klad brengt je sneller op ideeën dan dat je je gelijk al zit druk te maken of de drop schaduw wel lekker ligt en of het niet allemaal net een x aantal pixels naar rechts moet. Een wijze les dus. En na goed keuring gekregen te hebben op één van mn kladjes ben ik dit verder gaan uit werken in illustrator. Met als opdracht eerst de fundering neer leggen voordat je de gordijnen gaat ophangen. Op zich erg logisch maar tot voor kort dook ik meestal gelijk in detail met als gevolg dat ik vaak ik de knoop kwam met de elementen die ik op de pagina kwijt wou. Weer een simpele maar wijze les. Nadat ik alle elementen geplaatst had was het tijd om het ontwerp te “verkopen”. Ehm… pardon verkopen? “Ja verkoop het maar aan mij”. En met verkopen werd bedoelt; vertel maar waarom jouw design zo mooi is en beargumenteer maar waarom je de dingen gedaan hebt zoals je gedaan hebt. Dit was voor mij ook helemaal nieuw, maar wel weer een erg leerzame belevenis. Tja waarom doe je de dingen die je doet. En verklaar maar is waarom je dat zo doet.

De muziek werd deze week trouwens overheerst door jeckyll & hyde. Nu ben ik zelf meer een rocker maar moet toch bekennen dat ik hier ook wel prettig mee werk

Dit weekend is de crew even naar boedapest, om even te onthaasten (ja laat de stagiairs maar weer achter) en omdat ze waarschijnlijk maandag avond pas terug zijn heb ik de maandag maar even vrij gevraagd, want om daar de hele dag in mn ééntje op kantoor door te brengen zie ik ook niet echt zitten. En het geeft me gelijk de tijd om even bij Daan langs te fietsen, en kijken hoe de Redboys het er van af brengen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *